Sušené čínské černé houby Jidášovo ucho 100 g. Země původu Vietnam.
Jidášovo ucho je vynikající houba, která má široké využití, zejména v asijské kuchyni. Kromě toho je známá svými blahodárnými účinky na lidský organismus. Sušené ucho jidášovo je houba, která je známá již několik tisíc let a používá se i v tradiční čínské medicíně. Má vysoký obsah minerálních látek, zejména vápníku, hořčíku, fosforu a sodíku.
Obsahují velké množství minerálů (vápník, hořčík, fosfor, draslík, sodík a antioxidanty (látky přispívající k pročištění organismu a zlepšení kvality vlasů, kůže, nehtů. Tato houba je v Číně známá již více než 300 let. Je vyhledávaná pro své léčivé účinky, vyhlazuje vrásky a používá se jako obklad při zánětech očí a krku a při léčbě hemoroidů, bolestí břicha, žaludečních a zažívacích potíží. Zvyšuje imunitu organismu.
Nejezte syrový! Před použitím namočte na 10 minut do 80 stupňů horké vody a poté opláchněte studenou tekoucí vodou. Odřízněte tvrdé středy a přidejte do syrových zeleninových salátů, polévek, omáček, k masu nebo rýži.