Čerstvé houby Shimeji bílé 150 g. Země původu Čína. Čerstvé, tepelně neupravené houby Shimeji mají krásné oříškovo-kyselé aroma.
Houby Shimeji patří do skupiny hub pocházejících z východní Asie a severní Evropy. Vyznačují se dlouhými stopkami a malými kulovitými kloboučky. Houby Shimeji jsou známé svou jemnou chutí a příjemnou strukturou. Měly by se jíst vařené, nikoliv syrové. Po uvaření získávají jemnou oříškovou chuť s lehce nasládlou příchutí.
Houby šimei se hojně používají v japonské kuchyni do polévek, dušených pokrmů, nudlí, salátů až po rýžové mísy... Kloboučky i stonky hub šimei jsou jedlé. Houby se mohou pražit, vařit v páře nebo dokonce nakládat. Jsou také nezbytnou přísadou do horkých hrnců!
Houby šimedži mají nízký obsah tuku a vysoký obsah vlákniny a jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, zinku, vitaminů skupiny B, mědi a dalších látek. Existuje tedy mnoho důvodů, proč si tyto lahodné houby vychutnat!