Vanilkový lusk 1 ks. Země původu Španělsko.
Ručně sbírané vanilkové lusky se vyznačují intenzivní a dlouhotrvající vůní a chutí. Pokud porovnáte vůni a chuť vanilky s umělou náhražkou (vanilkovým cukrem), pravděpodobně přestanete vanilkový cukr používat. Výhodou pravé vanilky je možnost opakovaného použití - kapsli necháte v cukru několik dní, pak ji umyjete a znovu použijete. Opakované použití je možné také například k ochucení mléka nebo studených omáček.
Součástí vanilkového lusku je jeho dřeň, kterou tvoří drobná černá zrnka. Chcete-li je z lusku vyjmout, rozřízněte vanilkový lusk podélně a tupou stranou nože vyškrábněte zrníčka z obou polovin lusku. Vanilkové lusky se používají jako přísada do sladkých pokrmů.
Použití: je vhodná jako přísada do dezertů, jogurtů, pudinků, cukrovinek, sladkého pečiva nebo krémů. Lusky můžete také vařit celé v omáčce nebo pudinku, aby získaly výraznou chuť a vůni.
Vanilková kapsle je recyklovatelná. Pokud připravujete sladkou omáčku, kapsli podélně rozřízněte a vyškrábněte z ní semínka do mléka nebo jiné tekutiny. Poté přidejte celou kapsli do mléka. Tekutinu zahřejte a kapsli v ní nechte, dokud nevychladne. Po vyjmutí ji osušte a znovu použijte. Můžeme ji dát na dno sklenice, posypat cukrem a za týden máme cukr s vůní vanilky. A ani pak není třeba kapsli vyhazovat. Jedna stačí na provonění až 5 kg cukru! Již použitou kapsli můžeme také vložit do rumu, vodky nebo medoviny a za pár dní máme vlastní vanilkový nápoj vhodný do koktejlů i k přímému pití.
123,43 Kč
102,86 Kč bez DPH