Menu
Palmový cukr 200g
Vysoce kvalitní thajský 100% palmový cukr 200 g. Země původu Thajsko. Čtěte více

Skladem

65,80 Kč

54,84 Kč bez DPH

Skladové číslo: Z00095

Výrobce: Cock Brand

Popis

Vysoce kvalitní thajský 100% palmový cukr 200 g. Země původu Thajsko.

Palmový cukr je sladidlo vyráběné z mízy obsažené v pupenech kokosové palmy. Je známý jako přírodní cukr, protože vyžaduje minimální zpracování a nepoužívají se při něm žádné chemické látky. Míza ze stromu se zahřívá, aby se z ní vytáhla vlhkost, až vznikne hustý sirup, a tento sladký sirup se pak dále redukuje na krystalky. Navzdory mnoha spekulacím kolem palmového cukru a jeho zdravotních účinků je běžnou přísadou používanou při přípravě tradičních pokrmů v asijské kuchyni. Cukr má jemnou karamelovou příchuť a v tekuté formě připomíná med, zatímco v zrnitém stavu se příliš neliší od bílého cukru. Používá se do kari, omáček a dezertů.

Zdravotní přínosy palmového cukru:

Protože palmový cukr je nerafinovaný cukr, je známý tím, že je bohatý na vitamíny a minerály. Díky tomu se stává stále oblíbenější náhradou bílého a hnědého cukru. Výzkumné studie zjistily, že obsahuje minerální látky, jako je draslík, fosfor, zinek, železo, mangan a měď, malé množství fytonutrientů, jako jsou polyfenoly, flavonoidy a antokyanidin, a antioxidanty. Je bohatá na vitaminy skupiny B, zejména na inositol (Vit8), který je nezbytný pro tvorbu zdravých buněk, dále na thiamin, riboflavin, kyselinu listovou a cholin.

Obsahuje 16 stejných aminokyselin, které se nacházejí také v míze, z níž pochází. Aminokyseliny jsou stavebními kameny bílkovin a jsou nezbytné pro růst a obnovu buněk.

Jedním z největších důvodů obliby palmového cukru je jeho nízký glykemický index, metoda měření vlivu sacharidů na hladinu glukózy v krvi. Vysoký GI znamená, že se potravina rychle vstřebává do těla, zvyšuje hladinu cukru v krvi a nutí slinivku břišní uvolňovat velké množství inzulínu. Nízký glykemický index znamená, že se potravina vstřebává pomalu, což zabraňuje zvyšování hladiny inzulinu. Vědci zjistili, že GI palmového cukru je 35, zatímco u medu je 55 a u stolního cukru 68.

Palmový cukr také obsahuje vlákninu zvanou inulin, o níž je známo, že kontroluje hladinu cukru v krvi, a malé množství fruktózy, což je druh cukru, který naše tělo rychle přeměňuje na triglyceridy, tedy formu tuku.

I když tyto faktory vedly k tvrzení, že palmový cukr má malý vliv na hladinu cukru v krvi a je vhodný pro diabetiky, nezapomínejme, že je to stále sladidlo. Jak v článku The Huffington Post uvádí odborník na výživu a nutriční specialista JJ Virgin: "Studie v ASEAN Food Journal zjistila, že kokosový cukr obsahuje asi 71 % sacharózy, tedy stolního cukru, a také 3 % čisté glukózy a 3 % čisté fruktózy. Jinými slovy, asi 78 procent - více než tři čtvrtiny - kokosového cukru je ve skutečnosti cukr, zatímco stolní cukr tvoří 100 procent." (Výživné látky, inulin a antioxidanty tvoří dalších 22 procent kokosového cukru.) Kromě toho se GI liší u jednotlivých lidí a závisí také na tom, jak je jídlo připraveno a co se jí. Ve většině případů je pravděpodobné, že cukr bude smíchán nebo připraven s jinými složkami, které obsahují sacharidy. Také z hlediska kalorií je ekvivalentní stolnímu cukru.

Palmový cukr 200g
Palmový cukr 200g

65,80 Kč

54,84 Kč bez DPH

Alternativní produkty

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí

Soubory cookie používáme ke zlepšení vaší návštěvy těchto webových stránek, k analýze jejich výkonu a ke shromažďování údajů o jejich používání. K tomuto účelu můžeme používat nástroje a služby třetích stran a shromážděné údaje mohou být předávány partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na tlačítko „Přijmout všechny soubory cookie" s tímto zpracováním souhlasíte. Podrobné informace naleznete níže nebo můžete upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat