Menu
Bílé zelí Jongga kimči 500g

Bílé zelí Jongga kimči 500g

Hodnocení

4.17/5 (6x)

Bílé kimči z nakrájeného zelí Jongga 500 g. Země původu Jižní Korea. Čtěte více

Vyprodáno

148,81 Kč

124,01 Kč bez DPH

Skladové číslo: 3022

Výrobce: JONGGA

Popis

Bílé kimči z nakrájeného zelí Jongga 500 g. Země původu Jižní Korea.

Bílé kvašené zelí kimči se připravuje bez použití chilli. Přestože není pálivé, zachovává si tradiční chuť kimči. Procesem fermentace je v tomto případě mléčné kvašení. Vychutnejte si fantastickou chuť kimči, pečlivě vybraného pouze z toho nejlepšího zelí.


Historie Původ tohoto pokrmu sahá až do starověku. První písemné zmínky o kimči lze nalézt v čínské poezii Š'-kung, jejíž stáří se odhaduje na 2 600 až 3 000 let. V té době se kimči říkalo "ji". Nejstarší formy dnešního kimči obsahovaly pouze čerstvou zeleninu a sůl. Teprve ve 12. století se začaly přidávat různé další přísady, které výrazně změnily dosud tradiční chuť a barvu pokrmu.

Dnes jsou základem kimči červené chilli papričky. Zajímavé je, že Korea tento druh zeleniny neznala až do počátku 17. století.


Složení Hlavními ingrediencemi kimči jsou čínské zelí, japonské bílé ředkvičky, okurky, koření a sůl. Kořením je obvykle mletá červená paprika, zelená cibule, česnek, zázvor a nakládaná rybí omáčka. Takto vzniklá směs se nakládá a nechává se několik týdnů nebo měsíců kvasit.



Různé druhy Kimči Tongchhimi se dělí na dva základní druhy podle ročního období. Zimní kimči, zvané kimjang kimči, které se připravuje koncem léta ve velkém množství na zimu jako zdroj zeleniny pro toto klidové období. Tento typ zahrnuje kimči z čínského zelí, obalované kimči a kimči s ředkvičkami. Nejznámějším typem kimči, které se připravuje v zimě, je tongchhimi (동치미).

Druhý typ se nazývá sezónní kimči nebo běžné kimči. Příprava těchto kimči je jednodušší, protože nevyžadují tak dlouhý proces fermentace jako zimní kimči. Doba přípravy je obvykle jen několik dní. Tato kimči se připravují podle toho, jaká zelenina je v daném ročním období k dispozici. Mezi sezónními kimči jsou nejznámější jarní zelené kimči, letní ředkvičkové kimči, podzimní kimči, kimči z čínského zelí a kimči s plněnými okurkami.

Různé druhy kimči se vyskytují také v různých korejských provinciích a městech. Muzeum kimči (김치박물관), které se nachází v Soulu, v současnosti eviduje až 187 různých druhů a variant kimči.


Účinky Kimči není jen forma konzervace čerstvé zeleniny. Je plnohodnotnou součástí korejského jídelníčku, a to díky enzymům a prospěšným bakteriím, které se množí během procesu fermentace. Kimči je také zdrojem vitamínů a minerálů, prostředkem k udržení zdravého trávicího systému. Povzbuzuje chuť k jídlu a celkovou vitalitu organismu.

Náš recept na kimči

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí

Soubory cookie používáme ke zlepšení vaší návštěvy těchto webových stránek, k analýze jejich výkonu a ke shromažďování údajů o jejich používání. K tomuto účelu můžeme používat nástroje a služby třetích stran a shromážděné údaje mohou být předávány partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na tlačítko „Přijmout všechny soubory cookie" s tímto zpracováním souhlasíte. Podrobné informace naleznete níže nebo můžete upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Nákupní košík