Menu
Kimči ze sušené ředkve Chongga 200g

Kimči ze sušené ředkve Chongga 200g

Hodnocení

Kimči ze sušené ředkve značky Chongga, balené po 200 g. Jedinečná a chutná alternativa tradičního kimči. Čtěte více

Vyprodáno

144,12 Kč

120,10 Kč bez DPH

Skladové číslo: 101084

Výrobce: JONGGA

Popis

Kimči ze sušených ředkviček Chongga 200 g. Země původu Jižní Korea.

Korejská sušená ředkev je pikantní a sladká zároveň. Hodí se k Bossamu (dušenému vepřovému bůčku). Čongga, mistr kimči, suší tvrdé ředkvičky na podzim, aby si zachovaly osvěžující jiskřivou strukturu. Seznamte se s lahodnou korejskou sušenou ředkví bez obav z přidávání konzervačních látek a sladidel.

Historie

Původ tohoto pokrmu sahá až do dávných dob. První písemné zmínky o kimči lze nalézt v čínské poezii Shih-kyung, jejíž stáří se odhaduje na 2600 až 3000 let. V té době se kimči říkalo "ji". Nejstarší formy dnešního kimči obsahovaly pouze čerstvou zeleninu a sůl. Teprve ve 12. století se začaly přidávat různé další přísady, které výrazně změnily dosud tradiční chuť a barvu pokrmu.

Dnes jsou základem kimči červené chilli papričky. Zajímavé je, že Korea tento druh zeleniny neznala až do počátku 17. století.

Suroviny

Hlavními surovinami pro kimči jsou čínské zelí, japonská bílá ředkev, okurky, koření a sůl. Kořením bývá mletá červená paprika, zelená cibule, česnek, zázvor a nakládaná rybí omáčka. Takto vzniklá směs se nakládá a nechává se několik týdnů nebo měsíců kvasit.


Různé druhy Tongchhimi

Kimči se dělí na dva základní druhy podle ročního období. Zimní kimči, zvané kimjang kimči, které se připravuje koncem léta ve velkém množství na zimu jako zdroj zeleniny pro toto spící období. K tomuto typu patří kimči z čínského zelí, balené kimči a kimči s ředkvičkami. Nejznámějším typem kimči, které se připravuje v zimě, je tongčhimi (동치미).

Druhý typ se nazývá sezónní kimči nebo běžné kimči. Příprava těchto kimči je jednodušší, protože nevyžadují tak dlouhý proces fermentace jako zimní kimči. Doba přípravy je obvykle jen několik dní. Tato kimči se připravují podle toho, jaká zelenina je v daném ročním období k dispozici. Mezi sezónními kimči jsou nejznámější jarní zelené kimči, letní ředkvičkové kimči, podzimní kimči, kimči z čínského zelí a kimči s plněnými okurkami.

Různé druhy kimči se vyskytují také v různých korejských provinciích a městech. Muzeum kimči (김치박물관), které se nachází v Soulu, v současnosti eviduje až 187 různých druhů a variant kimči.

Účinky

Kimči není jen forma konzervace čerstvé zeleniny. Je plnohodnotnou součástí korejského jídelníčku, a to díky enzymům a prospěšným bakteriím, které se množí během procesu fermentace. Kimči je také zdrojem vitaminů a minerálních látek, prostředkem k udržení zdravého trávicího systému. Povzbuzuje chuť k jídlu a celkovou vitalitu organismu.

Náš recept na kimči

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat