Santoku je univerzální japonský nůž používaný ke krájení zeleniny, ovoce, masa nebo ryb. Jeho výška umožňuje nabrat nakrájené suroviny na čepel a přenést je do hrnce nebo na pánev. Vhodný pro každodenní práci, velmi oblíbený nůž pro profesionální použití.
Nakiri je japonský nůž určený ke krájení bylinek a zeleniny nebo česneku v poupatech. Tenká obdélníková čepel je schopna krájet tenké plátky (katsura-muki). Má širokou čepel, s níž můžete nakrájené suroviny přenést přímo na pánev nebo přímo na talíř či do salátové mísy. Rovná široká čepel je ideální pro krájení cibule nebo řezů, jako je julienne nebo chiffonade.
Nože jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, čemuž odpovídá i jejich údržba. Po použití nůž ručně umyjte, osušte jeho povrch a uložte jej na suchém místě. Nedoporučujeme krájet mražené potraviny nebo používat k vykosťování. Není vhodný do myčky nádobí!