Menu
Čongga zelí kimči 1000g

Najpredávanejšie

Čongga zelí kimči 1000g

Hodnocení

3.38/5 (84x)

Krájené zelí kimči značky Chongga, balené po 1000 g. Tradiční korejská fermentovaná pochoutka s ostrou a kyselou chutí, dostatečné množství pro velkou skupinu lidí nebo dlouhodobou konzumaci. Čtěte více

Vyprodáno

318 Kč

265 Kč bez DPH

Skladové číslo: 15331007

Výrobce: JONGGA

Popis

Kimči z nakrájeného zelí Chongga 1000 g. Země původu Jižní Korea. Korejské fermentované kořeněné krájené zelí.

Obsahuje obrovské množství probiotických bakterií, podobných pravé ovčí brynze. Uvnitř balení je nahoře nalepen malý sáček. Tento sáček neotvírejte, obsah nekonzumujte! Obsahuje chemickou látku, která pohlcuje plyny produkované bakteriemi - tím se zabrání nadýmání a případnému protržení sáčku kimči.


Historie Původ této potraviny sahá až do starověku. První písemné zmínky o kimči lze nalézt v čínské poezii Š'-kung, jejíž stáří se odhaduje na 2 600 až 3 000 let. V té době se kimči říkalo "ji". Nejstarší formy dnešního kimči obsahovaly pouze čerstvou zeleninu a sůl. Teprve ve 12. století se začaly přidávat různé další přísady, které výrazně změnily dosud tradiční chuť a barvu pokrmu.

Dnes jsou základem kimči červené chilli papričky. Zajímavé je, že Korea tento druh zeleniny neznala až do počátku 17. století.


Složení Hlavními ingrediencemi kimči jsou čínské zelí, japonské bílé ředkvičky, okurky, koření a sůl. Kořením je obvykle mletá červená paprika, zelená cibule, česnek, zázvor a nakládaná rybí omáčka. Takto vzniklá směs se nakládá a nechává se několik týdnů nebo měsíců kvasit.



Různé druhy Kimči Tongchhimi se dělí na dva základní druhy podle ročního období. Zimní kimči, zvané kimjang kimči, které se připravuje koncem léta ve velkém množství na zimu jako zdroj zeleniny pro toto klidové období. Tento typ zahrnuje kimči z čínského zelí, obalované kimči a kimči s ředkvičkami. Nejznámějším typem kimči, které se připravuje v zimě, je tongchhimi (동치미).

Druhý typ se nazývá sezónní kimči nebo běžné kimči. Příprava těchto kimči je jednodušší, protože nevyžadují tak dlouhý proces fermentace jako zimní kimči. Doba přípravy je obvykle jen několik dní. Tato kimči se připravují podle toho, jaká zelenina je v daném ročním období k dispozici. Mezi sezónními kimči jsou nejznámější jarní zelené kimči, letní ředkvičkové kimči, podzimní kimči, kimči z čínského zelí a kimči s plněnými okurkami.

Různé druhy kimči se vyskytují také v různých korejských provinciích a městech. Muzeum kimči (김치박물관), které se nachází v Soulu, v současnosti eviduje až 187 různých druhů a variant kimči.


Účinky Kimči není jen forma konzervace čerstvé zeleniny. Je plnohodnotnou součástí korejského jídelníčku, a to díky enzymům a prospěšným bakteriím, které se množí během procesu fermentace. Kimči je také zdrojem vitaminů a minerálních látek, prostředkem k udržení zdravého trávicího systému. Povzbuzuje chuť k jídlu a celkovou vitalitu organismu.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat