Čínské kuchařské nože jsou velmi oblíbené v celé Asii a postupně si získávají oblibu po celém světě. Svým vzhledem do jisté míry připomínají část meče. Vyznačují se velkou tloušťkou a šířkou čepele ve srovnání s běžnými noži. Čínské nože jsou oblíbené zejména pro svou všestrannost. Poradí si téměř s každou surovinou. Díky své šířce, tloušťce a z toho vyplývající vyšší hmotnosti si poradí s krájením drůbeže na čtvrtky, krájením/sekáním tvrdé kořenové zeleniny, polníčku nebo cibule.
Ne nadarmo je tento nůž označován jako "univerzální čínský nůž", protože je vhodný ke krájení a sekání téměř všech surovin a svou univerzálností předčí i tradiční evropský kuchařský nůž.
V Číně se tento typ nože nazývá "TAO", což znamená "meč", a od běžných kuchyňských nožů se liší tím, že jeho čepel je silnější a širší a je schopna krájet velké kusy (např. masa, kuřete apod.) - používá se ke krájení a porcování zeleniny a masa. Čínský nůž je ideální na krájení menších kusů vykostěného masa a drůbeže. Velmi dobře se s ním krájí a porcuje tvrdá zelenina - včetně velkých hlávek kapusty a zelí. V asijské kuchyni plní tento stylový čínský nůž funkci "kuchařského nože" a nabízí překvapivou všestrannost, obratnost a ostrost. Horní část čepele lze použít k drcení zázvoru nebo česneku, zatímco čepel krájí, seká a porcuje s mimořádnou přesností. Mimořádně vysoký profil čepele umožňuje vynikající a snadné přenášení nakrájených polotovarů do hrnce nebo na pánev.
906,73 Kč
755,61 Kč bez DPH