Menu
Ředkvička kimči nakrájená na plátky Chongga 500g

Najpredávanejšie

Ředkvička kimči nakrájená na plátky Chongga 500g

Hodnocení

4.44/5 (9x)

Kimči Chongga z nakrájené ředkvičky, 500 g. Ochutnejte pravé korejské kimči s výraznou chutí. Čtěte více

Vyprodáno

165,79 Kč

138,16 Kč bez DPH

Skladové číslo: 15331002

Výrobce: CHongga

Popis

Nakládané nakrájené ředkvičky Kaktugi Chongga 500 g. Země původu Jižní Korea.

Historie

Původ pokrmu sahá až do starověku. První písemné zmínky o kimči lze nalézt v čínské poezii Shih-kyung, jejíž stáří se odhaduje na 2 600 až 3 000 let. V té době se kimči říkalo "ji". Nejstarší formy dnešního kimči obsahovaly pouze čerstvou zeleninu a sůl. Teprve ve 12. století se začaly přidávat různé další přísady, které výrazně změnily dosud tradiční chuť a barvu pokrmu.

Dnes jsou základem kimči červené chilli papričky. Zajímavé je, že Korea tento druh zeleniny neznala až do počátku 17. století.

Suroviny

Hlavními surovinami pro kimči jsou čínské zelí, japonská bílá ředkev, okurky, koření a sůl. Kořením bývá mletá červená paprika, zelená cibule, česnek, zázvor a nakládaná rybí omáčka. Takto vzniklá směs se nakládá a nechává se několik týdnů nebo měsíců kvasit.


Různé druhy Tongchhimi

Kimči se dělí na dva základní druhy podle ročního období. Zimní kimči, zvané kimjang kimči, které se připravuje koncem léta ve velkém množství na zimu jako zdroj zeleniny pro toto spící období. K tomuto typu patří kimči z čínského zelí, balené kimči a kimči s ředkvičkami. Nejznámějším typem kimči, které se připravuje v zimě, je tongčhimi (동치미).

Druhý typ se nazývá sezónní kimči nebo běžné kimči. Příprava těchto kimči je jednodušší, protože nevyžadují tak dlouhý proces fermentace jako zimní kimči. Doba přípravy je obvykle jen několik dní. Tato kimči se připravují podle toho, jaká zelenina je v daném ročním období k dispozici. Mezi sezónními kimči jsou nejznámější jarní zelené kimči, letní ředkvičkové kimči, podzimní kimči, kimči z čínského zelí a kimči s plněnými okurkami.

Různé druhy kimči se vyskytují také v různých korejských provinciích a městech. Muzeum kimči (김치박물관), které se nachází v Soulu, v současnosti eviduje až 187 různých druhů a variant kimči.

Účinky

Kimči není jen forma konzervace čerstvé zeleniny. Je plnohodnotnou součástí korejského jídelníčku, a to díky enzymům a prospěšným bakteriím, které se množí během procesu fermentace. Kimči je také zdrojem vitaminů a minerálních látek, prostředkem k udržení zdravého trávicího systému. Povzbuzuje chuť k jídlu a celkovou vitalitu organismu.

Náš recept na kimči

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí

Soubory cookie používáme ke zlepšení vaší návštěvy těchto webových stránek, k analýze jejich výkonu a ke shromažďování údajů o jejich používání. K tomuto účelu můžeme používat nástroje a služby třetích stran a shromážděné údaje mohou být předávány partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na tlačítko „Přijmout všechny soubory cookie" s tímto zpracováním souhlasíte. Podrobné informace naleznete níže nebo můžete upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat