Celá černá hořčice 100 g. Sušená celá hořčičná semínka. Země původu Španělsko.
Černé hořčičné semínko je oblíbeným kořením v mnoha kuchyních, zejména indické. Získává se z rostliny, která patří mezi kapustovité zeleniny, jako je brokolice, růžičková kapusta a zelí. Černá semínka dodávají pokrmům pikantní, aromatickou, rustikální chuť a vůni, která je jedinečná. Jsou pikantnější než žluté a hnědé odrůdy.
Nejlepší způsob, jak plně uvolnit chuť, je smíchat semena s teplou vodou asi na 10 minut před přidáním do pokrmu. Pokud však naopak chcete jejich štiplavou chuť potlačit, doporučuje se přidat do pokrmu kyselou tekutinu, jako je citronová šťáva, ocet nebo víno. Černá hořčičná semínka se dobře hodí k jinému ostrému koření, jako je česnek a chilli. V kuchyni se používají do různých kořenících směsí, marinád, kari, nakládané zeleniny (zejména zelí a okurek) a salátových zálivek. Mají vynikající konzervační vlastnosti.
Semena jsou zdrojem selenu, omega-3 mastných kyselin, manganu, fosforu, hořčíku, mědi a vitaminu B1.
58,35 Kč
48,62 Kč bez DPH