Černá sezamová semínka Cock Značka 454 g. Země původu Thajsko.
Černý sezam je předchůdcem bílého sezamu, který z něj byl vyšlechtěn a pravděpodobně pochází z Indie. Je typický tím, že je aromatičtější a má výraznější chuť ve srovnání s bílým sezamem. Oba druhy semen obsahují téměř stejné složení a jsou bohatým zdrojem minerálních látek a stopových prvků. Jsou oblíbená zejména v asijské kuchyni, jejíž chuť je pro Evropany nezaměnitelná.
Pro zvýraznění chuti je lze lehce opražit. Smícháním pražených semínek získáme sezamové "máslo" do pečiva, kaší, jogurtů apod.
Použití černého sezamu je velmi všestranné. Používá se na pečení, do jogurtu a müsli, přidává se do různých kaší, smažených asijských pokrmů a marinád na maso. V podstatě se dá přidat téměř kamkoli - do polévek, omáček, těstovin nebo dušeného masa.