Soju (sodžu) je nápoj, u kterého můžete vzdát úctu, ale také urazit. Pokud tento nápoj pijete s korejskou společností, měli byste znát několik pravidel. Vyhnete se tak zbytečným problémům, protože Korejci jsou v těchto věcech velmi vybíraví.
Destilát soju se původně vyrábí z rýže. V době nedostatku rýže až do roku 1999 se však vyráběl také ze sladkých brambor nebo tapioky. Dnes se používá převážně rýže a jako doplněk obilí. Zejména pro její vynikající schopnost produkovat při kvašení alkohol. Výsledný produkt obsahuje 15 až 45 % alkoholu. Proto je v asijských zemích tak oblíbený. Od 13. století, kdy se soju poprvé objevilo při mongolských nájezdech, je základem dobrého jídla. Korea si potrpí na kořeněná jídla a samozřejmě také na tučné grilované pokrmy, a to nejen v létě, takže lihovina s nízkým obsahem alkoholu je velmi vhodným partnerem.