Černá sezamová pasta SANFENG 454g. Země původu Čína.
Sezamová pasta je bohatá na minerální látky, jako je fosfor, draslík, zinek, lecitin, hořčík, železo, a je jedním z nejlepších zdrojů vápníku. Obsahuje více bílkovin než většina ořechů, vitamin E nebo vitaminy skupiny B.
Pasta se používá také při dietách, protože je lehce stravitelná a obsahuje vysoké množství nenasycených tuků. V kuchyni má obrovskou škálu využití a je oblíbená i u veganů a vegetariánů. Nanáší se jako pomazánka na chléb, přidává se do marinád, omáček, salátových zálivek apod. Když se smíchá s datlovým sirupem, podává se jako sladký dezert nebo jako svačina mezi jídly s pečivem.
Je vynikající v kombinaci s jehněčím masem. V Egyptě se automaticky přidává do většiny sendvičů a v mnoha asijských zemích je oblíbená jeho verze s pálivými chilli papričkami.
Černý sezam je předchůdcem bílého sezamu, který z něj byl vyšlechtěn a pravděpodobně pochází z Indie. Je typický tím, že je aromatičtější a má výraznější chuť než sezam bílý. Oba druhy semen mají téměř stejné složení a jsou bohatým zdrojem minerálních látek a stopových prvků. Jsou oblíbená zejména v asijské kuchyni, jejíž chuť je pro Evropany nezaměnitelná.
Použití černého sezamu je velmi všestranné. Používá se do pečiva, jogurtů a müsli, přidává se do různých kaší, smažených asijských jídel a marinád na maso. V podstatě se dá přidat téměř kamkoli - do polévek, omáček, těstovin nebo dušeného masa.
205,13 Kč
170,94 Kč bez DPH