Sezamová pasta je bohatá na minerální látky, jako je fosfor, draslík, zinek, lecitin, hořčík, železo, a je jedním z nejlepších zdrojů vápníku. Obsahuje více bílkovin než většina ořechů, vitamin E nebo vitaminy skupiny B.
Pasta se používá také při dietách, protože je lehce stravitelná a obsahuje vysoké množství nenasycených tuků. V kuchyni má obrovskou škálu využití a je oblíbená i u veganů a vegetariánů. Nanáší se jako pomazánka na chléb, přidává se do marinád, omáček, salátových zálivek apod. Když se smíchá s datlovým sirupem, podává se jako sladký dezert nebo jako svačina mezi jídly s pečivem.
Je vynikající v kombinaci s jehněčím masem. V Egyptě se automaticky přidává do většiny sendvičů a v mnoha asijských zemích je oblíbená jeho verze s pálivými chilli papričkami.
113,81 Kč
94,84 Kč bez DPH