Onudlích udon V Asii jsou nudle základem a součástí každé kuchyně a objevují se zde různé druhy. Podávají se jak teplé v polévkách, tak chlazené se sójovou omáčkou. Vyrábějí se z různých surovin: pšenice, rýže, pohanky. Udon nudle jsou jedním ze základních druhů nudlí.
Konzumují se v polévce, s tempurou a jsou vrcholem pokrmů připravovaných na stole. Historie Ačkoli jsou nudle dnes neodmyslitelnou součástí asijské kuchyně, jsou ve skutečnosti čínským vynálezem. V Asii však brzy zdomácněly a připravují se na mnoho způsobů a v mnoha variantách místních specialit.
Zajímavost Nudle dlouhé až jeden metr jsou oblíbené na Nový rok a symbolizují dlouhověkost. Udon je pokrm, který se velmi často jí k obědu. Například v Japonsku je doprovází hlasité popíjení, které umožňuje nudle jíst opravdu horké. Udon se prodává v podloubích kolem vlakových nádraží a také v restauracích, které podávají rychlé občerstvení během polední přestávky. Je také oblíbeným nočním jídlem flamendrů, kteří se vracejí z hospod. Je to vlastně vydatná polévka s masem a zeleninou, do které se vkládají nudle.
Použití Nudle udon jsou 3 mm široké, bílé barvy. Vyrábějí se hnětením mouky, vody a soli. Používají se hlavně do polévek a mohou se jíst teplé i studené, samotné nebo například jako příloha. Nudle se vaří ve velkém množství vody a po uvaření se opláchnou ledovou vodou.
Složení Pšeničná mouka, sůl.
Obsahuje alergeny: lepek.