Skořice celá 18cm cejlonská 100g. Země původu Španělsko.
Jedno z nejstarších koření na světě. Byla známá již ve starém Egyptě a byla součástí starověké čínské medicíny. Skořice je očištěná a usušená mladá kůra cejlonského druhu skořicovníku /Cinnamomum zeylanicum/. Extrakce a zpracování kůry je dlouhá a náročná práce, která vyžaduje velkou zručnost a trpělivost.
Cejlonská skořice - světle žlutá barva kůry, papírově tenké vrstvy kůry, pravidelně svinutá kůra, snadno se láme a drtí, jemná a nasládlá chuť.
Využití skořice v kuchyni je všestranné. Nejčastěji se používá do sladkých pokrmů, jako jsou dorty, krémy, fondán, perníky, sušenky Speculoos. Je vynikající v kombinaci s čokoládou, kávou a ovocem, jako jsou jablka, hrušky, banány, meruňky. Používá se také do různých orientálních dušených mas a omáček. Je součástí různých kořenících směsí, jako je severoafrický Raz el Hanout, mnoho indických, afrických a karibských massal. Najdeme ji také v nejznámější čínské směsi 5 koření. Je nedílnou součástí likérů, svařeného vína a různých horkých nápojů.