Lepková rýžová mouka je tradiční asijská rýžová mouka. Je oblíbeným základem pro výrobu knedlíků a housek. Rýžová mouka neobsahuje lepek a lze ji používat při bezlepkové dietě. V receptu jí lze nahradit až 25 % běžné mouky.
Rýžová mouka je skvělou a velmi zdravou alternativou běžné pšeničné mouky. Je přirozeně bezlepková, takže je vhodná i pro celiaky. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost bezlepkových směsí. Je vhodná pro přípravu bezlepkových pokrmů nebo jako náhrada některých pšeničných mouk při pečení. Výsledkem je lehká, nadýchaná mouka s vyšším obsahem bílkovin a vlákniny.
Rýžová mouka má ze všech bezlepkových mouk nejširší využití díky své velmi neutrální chuti a vůni. Touto moukou můžete zahustit polévku nebo omáčku, použít ji při pečení sladkého i slaného pečiva, přípravě palačinek, koláčů a kaší. Ideální použití je na sladké nepečené dezerty.