Růžový zázvor naložený ve sladkokyselém nálevu Inaka 250 g. Země původu Čína.
Růžový zázvor na suši neboli Gari se vyrábí z tenkých plátků zázvoru a svou barvu získává během nakládání. Sushi zázvor se tradičně podává po jídle sashimi nebo sushi, protože má jemnou masovou sladkost a protože čistí chuť mezi kousky sushi. V minulosti se však konzumoval až po sushi, údajně hlavně proto, aby působil proti neblahým účinkům nečistých syrových ryb na organismus.
Často se s ním setkáte ve skutečných sushi restauracích nebo v takzvaných Running Sushi barech. Růžový zázvor slouží k neutralizaci chuti mezi jednotlivými sousty sushi. Zkrátka, abyste si mohli vychutnat každé sousto, kde jsou například různé druhy ryb, zázvor jednoduše neutralizuje vaše chuťové pohárky, takže si můžete každé sousto vychutnat naplno.
V některých případech dochází k záměně gari a beni shogi, tj. červeného nakládaného zázvoru. V tomto případě jsou kousky zázvoru naloženy v nálevu, který zbyl po naložení meruněk umeboši. Červenou barvu mu dodávají listy perily. Na rozdíl od gari má ostřejší a výraznější chuť. Jako jeden z nejoblíbenějších zázvorů se v japonské kuchyni používá velmi často. Doplňuje hovězí maso s rýží, slané palačinky nebo smažené nudle.