Japonská rýže Shinode ideální na sushi 1 kg. Země původu Itálie.
Příprava: Rýži mnohokrát propláchněte, dokud není voda čirá. Do hrnce přidejte 1,5 dílu vody na 1 díl rýže a vařte pod pokličkou na středně nízkém ohni 15 minut nebo dokud se voda nevstřebá. Dobře promíchejte, přikryjte a nechte 10 minut odstát, tím se krásně oddělí od hrnce a dochutí nálevem z rýžového octa.
Suši rýže v kilovém balení je tou pravou rýží pro přípravu stále oblíbenější japonské speciality - suši. Jedná se o druh rýže známý jako Nishiki, který má krátká a kulatá zrna a vysoký obsah škrobu, který zajišťuje její lepivost. Pro vynikající sushi nemusíte chodit do restaurace. S touto rýží si sushi můžete připravit doma. Vychutnejte si sushi doma nebo pohostěte návštěvu neobvyklou pochoutkou.