Pánev na vaječnou japonskou omeletu tamago, 26,5 cm x 19,5 cm, čtvercový tvar. Nepřilnavý povrch, velmi snadno se čistí, k přípravě pokrmů stačí pár kapek oleje.
Omeleta tamago je v Japonsku velmi oblíbená vaječná omeleta s přídavkem rybího vývaru daši, myrhy, sójové omáčky a cukru. Tvoří se z ní speciální rolka a poté se krájí jako příloha k nigiri a maki sushi. Přípravu tamaga jistě usnadňuje obdélníkový tvar pánve.
Vaječnou omeletu připravíte tak, že do misky rozklepnete 3 vejce a přidáte trochu cukru a špetku soli. Můžete přidat ještě 20 ml vývaru daši, 1 lžičku rýžového vína mirin, 1/2 lžičky saké a několik kapek sójové omáčky. Vaječnou směs lehce promíchejte, aby se ingredience spojily. Dávejte pozor, abyste vaječnou směs nešlehali do pěny. Poté vaječnou směs vložte na 2 hodiny do chladničky. Rozpalte pánev, kterou jste předtím lehce potřeli rostlinným olejem na smažení, a nalijte do ní 1/4 vaječné směsi. Jakmile směs ztuhne, přeložte ji na třetiny a mírně ji nadzvedněte, pánev opět lehce potřete olejem a nalijte další 1/4 vaječné směsi a postup opakujte. Při třetím a čtvrtém opakování přeložte omeletu na polovinu. Hotovou omeletu vytvarujte do úhledného tvaru, vyklopte na talíř a nechte vychladnout.
665,36 Kč
554,47 Kč bez DPH