Wok velký s plochým dnem, průměr 35,5 cm. Země původu Čína.
Nepřekonatelný kuchyňský pomocník pro přípravu většiny asijských pokrmů. Wok nesmí chybět v žádné kuchyni milovníka asijských specialit. Tato čínská pánev wok vyrobená z masivního železa bez povrchové úpravy. Materiál může při delším nepoužívání jemně zrezivět. Před použitím však wok jednoduše otřete papírovou nebo látkovou utěrkou. Lze ji také občas přetřít stolním olejem, aby se předešlo korozi.
Před prvním použitím je třeba pánev wok "vypálit", aby byl povrch zcela nepřilnavý. Nejběžnější postup vypalování pánve wok:
Nejprve novou pánev wok důkladně omyjte teplou vodou se saponátem a drsnou houbou, a to zvenku i zevnitř. Dokonale suchou pánev wok položte na plynový sporák, aby se zahřála. Povrch pánve wok postupně změní barvu. Otáčejte wokem tak, aby se barva změnila po celém povrchu. Poté do pánve wok nalijte asi dvě polévkové lžíce oleje a opatrně jej rozetřete po celé ploše pánve wok. Horký olej se začne připalovat. Poté nalijte další olej a přidejte do woku další nakrájenou zeleninu (může to být salát, zázvor, jarní cibulka). Smažte, dokud zelenina nezčerná, míchejte ji a roztírejte olej po celé ploše woku. Smaženou zeleninu vyhoďte, nechte wok vychladnout a otřete jej papírovou utěrkou.
Mnoho instruktážních videí najdete na youtube.com (how to seasonig wok):
https://www.youtube.com/watch?v=QCJWJz2Kw2I.
https://www.youtube.com/watch?v=a783vEF2yYA
Připálenou pánev wok nikdy nemyjte saponátem ani ji nedávejte do myčky nádobí!
Pozor! Bez opečení pánve wok nemůžete reklamovat přilnavost povrchu pánve wok (tj. pokud pánev wok neopečete a jídlo se v ní připálí, nemůžete ji reklamovat).