Sečuánský pepř celý 57 g. Země původu Čína.
Sečuánský pepř je souhrnné označení pro různé druhy rostlin rodu Zanthoxylum, které se používají jako koření v Asii, zejména ve střední Číně a Japonsku, ale také v některých částech Indie a v himálajské oblasti. V Číně je sečuánský pepř součástí "5 druhů koření".
Křehké, vínově hnědé sušené slupky zralých plodů čínského zanthoxylu se zbytkem stopek a zbavené většiny černých semen, známé jako hua jiao neboli květákový pepř. Příjemně překvapí intenzivní, svěží vůní pryskyřice a citrusových plodů s nádechem dřeva a květin. Na jazyku vyvolává jemný pocit mravenčení, který se v ústech pomalu rozvíjí a přetrvává.
Tradičně se používá k výrobě ochuceného oleje, do masových vývarů nebo je oblíbená nejprve nasucho opražená na pánvi a rozemletá k dochucení pokrmů na stole. Ideálně se hodí k tučnějším masům, jako je kachní nebo vepřové, ale také k mořským plodům nebo rybám, ke kuřecímu masu a zelenině. Hodí se do marinád, suchých směsí k potírání masa nebo k rychlému smažení asijských pokrmů připravovaných ve woku. Kromě chilli se dobře hodí k zázvoru, česneku a sójové omáčce.
66,16 Kč
55,13 Kč bez DPH