Legendární světoznámá japonská sójová omáčka Kikkkoman, přírodně fermentovaná, vhodná pro přípravu sushi 500 ml. Země původu Japonsko.
Japonská sójová omáčka Kikkoman patří k těm nejkvalitnějším. Vyrábí se čistě přírodní fermentací sójových bobů a pražené pšenice, která probíhá několik měsíců. Omáčka má světle hnědou barvu a příjemnou aromatickou vůni.
Sójová omáčka je tmavě hnědá omáčka, která má slanou chuť. Používá se k ochucení především asijských pokrmů a při servírování sushi. Vyrábí se ze sójových bobů, které jsou fermentovány (kvašeny) pomocí speciální ušlechtilé plísně. Sójová omáčka obsahuje velké množství antioxidantů, a proto pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním. Zdraví prospěšné jsou pouze kvalitní sójové omáčky. Se sójovou omáčkou byste to neměli přehánět, protože je velmi slaná a mohla by přebít chuť ostatních ingrediencí. Kromě toho doporučujeme přidávat sůl až po ochutnání, protože se může stát, že díky sójové omáčce nebudete muset jídlo dosolovat. A bez ochutnání byste mohli jídlo jednoduše přesolit.