Japonská sójová omáčka Yamasa vhodná na sushi, přírodně fermentovaná 1 l. Země původu Japonsko.
Japonský znak 上 znamená, že sójová omáčka získala v roce 1864 od šógunátu Tokugawa značku nejvyšší kvality. Kromě toho byla v roce 1895 vybrána pro císařskou domácnost, čímž se značka dále etablovala jako výrobce sójové omáčky nejvyšší kvality.
Gihei Hamaguchi je zakladatelem společnosti Yamas Corporation, začal vyrábět sójovou omáčku v prefektuře Choshi ve městě Chiba. Díky vlhkému klimatu, chladným létům a teplým zimám je to ideální místo pro výrobu sójové omáčky vynikající chuti.
Od roku 1645 zůstaly výrobní postupy nezměněny. Pracovníci nadále vaří nejlepší sójovou omáčku kombinací použití nejmodernějších technologií a tradičních metod.
Sójová omáčka je tmavě hnědé, slané asijské koření vyráběné ze sójových bobů, pšenice, soli a cukru fermentací houbovými kulturami. Je typická pro asijskou kuchyni, ale její používání je dnes rozšířené i v západní kuchyni.
Hodí se zejména do čínských jídel, dušených pokrmů, masových a salátových zálivek.