Fermentovaná korejská pasta z červené pálivé papriky 500 g. Země původu Jižní Korea. V praktickém uzavíratelném obalu s hygienickým uzávěrem.
Pálivá pepřová pasta má vysoký obsah sušených červených paprik, které dodávají pokrmům barvu. Tato pasta se používá jako základ pro ostré a pikantní pokrmy. Je vynikající do rýže, k ochucení pokrmů a také k přípravě pikantních marinád na maso.
Výborná pasta na marinování masa, do omáček, na grilování, k masu, na rýži... ale skvěle se hodí i na guláš, segedín a další slovanská jídla. Pálivá pepřová pasta se používá především jako koření v korejské kuchyni - do polévek a dušených pokrmů. Je také klíčovou složkou různých past a omáček. Gochujang / Kochujang je lahodná korejská pikantní ochucovací přísada.
V Koreji se tradičně vyráběl přírodní fermentací v hliněných nádobách jangdokdae. Kochujang se v Koreji poprvé začal používat koncem 17. století poté, co se tradice pěstování chilli papriček dostala v 16. století z Japonska. V kronice Jungbo Sallim Geongje z roku 1765 se uvádí, že se kochujang vyráběl smícháním prášku z chilli papriček a prášku z lepkavé rýže (rýže suši), sójové pasty a poté se nechal dlouho v hliněném hrnci na slunci. Tento tradiční recept je podobný dnešnímu receptu na výrobu této omáčky.
Kochujang obsahuje bílkoviny, tuk, vitamin B2, vitamin C a karoten. Složky obsahující pálivé papriky podporují odbourávání tuků a napomáhají hubnutí.
Kochujang se používá k přípravě tradičních pokrmů Bibimbap a TTeokbokki, pokrmy jsou díky němu pikantnější a zároveň sladší.