Ssamjang pasta, na samgyupsal- pečený bůček. Chungjungone Sunchang Ssamjang pasta se může pochlubit bohatou a hlubokou chutí sójové pasty.Tato pasta se většinou používá jako marináda na pečené maso, kterému dodá pikantní chuť. Lze ji také použít při přípravě bezmasých pokrmů.
Zkuste ji přidat do rýže, na čerstvý salát, sezamové listy nebo vařené zelí. Tato oblíbená korejská pasta se vyrábí ze sójové pasty a spousty chutné zeleniny a koření. Ssamjang lze použít jako dip k masu a zelenině, jako marinádu na maso a ryby nebo čerstvou zeleninu jako přílohu k salátu.
Protože je Ssamjang tak všestranný, najdete ho v korejské kuchyni téměř denně. Korejská fazolová pasta je podobná japonskému miso, což je fermentovaná potravina reprezentující Koreu i Japonsko, ale ve skutečnosti se liší.
V poslední době se"fermentované potraviny" staly jedním z potravinářských trendů po celém světě a zájem o japonské miso a korejskou fazolovou pastu roste. Jak miso, tak korejská fazolová pasta byly vyrobeny fermentací sójových bobů, ale je mezi nimi rozdíl.
Na rozdíl od korejské sójové pasty se japonské miso vyrábí smícháním fermentu se sójovými boby. Název miso se liší podle složení kvasu, který se do fazolí přidává. Japonské miso vyrobené rozetřením rýžové mouky na sójové boby se nazývá "Kome miso" a miso s ječnými kvasnicemi na sójové boby je"mamemiso".
91,04 Kč
75,87 Kč bez DPH