Sušené mořské řasy Wakame 25 g. Země původu Jižní Korea.
Řasa wakame je tradiční japonská mořská řasa z mořských hlubin s vysokým obsahem vápníku, jódu, železa, vitaminu B a C, bílkovin a vlákniny. Má jemnou chuť a strukturu, díky čemuž patří mezi nejoblíbenější mořské řasy.
Tuto řasu připravíte tak, že ji na 10 minut namočíte do vlažné vody, necháte okapat a v případě potřeby odříznete silnější střední část. Nakrájejte je nahrubo a vařte 1-2min. Tyto řasy jsou vynikající do polévek, ale také do salátů. Do polévky je přidejte až těsně před podáváním, aby si zachovaly svou jemnou chuť a vzhled. Pokud máte chuť na salát, spojte wakame s nakrájenou okurkou a zalijte zálivkou, ihned podávejte.
Tradiční použití v Jižní Koreji: Miyeok guk (polévka z mořských řas). Tuto polévku tradičně jedí korejské ženy po porodu. Je bohatá na vápník a jód, což jsou živiny, které jsou v korejské kultuře považovány za důležité pro těhotné nebo kojící matky. Miyeok-guk se tradičně jí k snídani v den porodu jako oslava matky. V rámci oslav narození se miyeok-guk podává hostům spolu s rýžovými koláčky a dalšími tradičními pokrmy. Miyeok-guk se jí i mimo zvláštní příležitosti po zbytek roku. Je to velmi častá příloha k rýži.