Thajská lepkavá rýže Royal Umbrella 1 kg. Země původu Thajsko.
Lepivá rýže je druh rýže, který se pěstuje především v jihovýchodní a východní Asii. Má neprůhledná zrna, nízký obsah amylózy a vysoký obsah amylopektinu. Výraz lepkavá je odvozen od skutečnosti, že rýže je po uvaření extrémně lepkavá. Zrna jsou hrubší a před vařením rýže musí trochu změknout. Proto je nutné nechat rýži přes noc namočenou ve vodě. V obchodech se lepkavá rýže prodává pod těmito názvy: sladká rýže, lepkavá rýže nebo lepkavá rýže.
Zde je také zajímavý recept s lepkavou rýží:
Pokud už máte dost našich těžkých krémových koláčů a dortů, tento jednoduchý recept vás jistě potěší. A všechny ingredience ( kromě manga ) si můžete koupit v našem obchodě.
Ingredience na dezert ( 1 porce ): 1 šálek kokosového mléka ½ šálku připravené lepkavé vařené rýže 1 a ½ lžíce kokosového cukru špetka soli 1 mango
Postup přípravy dezertu: 1.
Do hrnce dáme kokosové mléko, sůl, cukr, zamícháme a přivedeme k varu. 2. Vložíme do hrnce a necháme přejít varem.
Přidejte uvařenou glutinovou rýži a míchejte asi dvě minuty 3.
Poté vypneme oheň a nalijeme na servírovací talířek 4. Vložíme do hrnce. Mango nakrájíme na plátky a položíme na rýži.
Jak připravit thajskou glutinovou rýži: Glutinová rýže je velmi oblíbená, zejména v Thajsku se používá hlavně jako snídaňová rýže a do různých dezertů. 1. Rýži omyjeme, vložíme do čisté nádoby, zalijeme dostatečným množstvím vody a necháme ji přes noc namočenou. 2. Do čistého hrnce s vodou vložíme napařovací síto a na něj položíme plátno nebo mušelín. 3. Rýži omyjeme, vložíme do čisté nádoby, zalijeme dostatečným množstvím vody a necháme ji přes noc namočenou.
Vylijte vodu, ve které byla rýže namočená, a položte rýži na utěrku - rovnoměrně ji rozprostřete, aby se rýže rovnoměrně napařila. 4. Přikryjte ji pokličkou a pevně utěsněte, aby pára neunikala z hrnce. 5. Přikryté vařte v páře na silném ohni asi 30- 45 minut nebo dokud rýže není průsvitná a měkká.
102,84 Kč
85,70 Kč bez DPH