Menu
Mori-nu hedvábné tvrdé tofu 340 g

Mori-nu hedvábné tvrdé tofu 340 g

Hodnocení

4.4/5 (5x)

Hedvábné tofu značky Mori-nu tvrdé 340 g. Země původu USA. Čtěte více

Vyprodáno

84,89 Kč

70,74 Kč bez DPH

Skladové číslo: 613003

Výrobce: Morinaga

Popis

Hedvábné tofu značky Mori-nu tvrdé 340 g. Země původu USA.

Mori-Nu Silken Firm Tofu je hedvábné tofu, které má mírně vyšší obsah vody, a proto je jeho struktura méně měkká a hedvábná a více al dente. Tofu se získává z nejkvalitnějších sójových bobů a neobsahuje žádné konzervační látky. Použijte Mori-Nu Silken Firm Tofu jako náhradu vajec do salátů a polévek nebo do dezertů s lahodnou vanilkovou či ovocnou omáčkou. Tofu je významným dodavatelem bílkovin, vitamínů a železa, takže je vynikající náhradou masa a mléčných výrobků pro vegetariány a vegany.


Původ a rozšíření Tofupochází z Číny, kde se začalo vyrábět před 2000 lety. V 7. století se jeho znalost rozšířila do Japonska. V obou zemích, stejně jako ve Vietnamu, Koreji a Thajsku, je dodnes tradičním pokrmem.

Slovo tofu se poprvé objevilo ve španělském slovníku v roce 1603. V západních zemích bylo tofu až do poloviny 20. století prakticky neznámé, ale s rostoucím zájmem o vegetariánství a zdravou výživu se začalo masově šířit i zde. Dnes lze tofu koupit nejen v obchodech se zdravou výživou, ale také v mnoha hypermarketech a supermarketech.


Výživa Tofu má málo kalorií, je bohatým zdrojem železa a neobsahuje cholesterol. V závislosti na použitém koagulantu může být také bohaté na vápník a hořčík.

Použití


"Tvrdé tofu" nakrájené na kostičky V asijské kuchyni se tofu používá do slaných i sladkých pokrmů a je ceněno zejména pro svou schopnost přejímat chuť ostatních použitých surovin. V Evropě a Americe je tofu díky vysokému obsahu bílkovin spojováno především s vegetariánstvím a veganstvím.

Tofu se nejčastěji prodává v následujících formách:


"tvrdé tofu" (木綿豆腐, japonsky momendōfu, doslova bavlněné tofu), které svým vzhledem připomíná sýr, "měkké tofu" (絹漉し豆腐, japonsky kinugoshi tōfu, doslova hedvábné pečené tofu), které svým vzhledem připomíná pudink.
Tvrdší verze se obvykle používá do pokrmů, které mají být tvarovány, jako je čínská kuchyně nebo pokrmy připomínající maso; měkké tofu se používá do dezertů, polévek nebo omáček.

Tofu lze různě ochucovat a přidávat do něj různé přísady, například zeleninu, mořské řasy nebo bylinky; na trhu je k dostání také uzené, marinované nebo mražené a smažené tofu. Výrobci zdravé výživy dodávají další výrobky nebo polotovary odvozené od tofu nebo vyrobené podobnou technologií, jako jsou lívance, pomazánky nebo klobásy.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí

Soubory cookie používáme ke zlepšení vaší návštěvy těchto webových stránek, k analýze jejich výkonu a ke shromažďování údajů o jejich používání. K tomuto účelu můžeme používat nástroje a služby třetích stran a shromážděné údaje mohou být předávány partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na tlačítko „Přijmout všechny soubory cookie" s tímto zpracováním souhlasíte. Podrobné informace naleznete níže nebo můžete upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat