Menu

Sinigang

Uvarte si SINIGANG

Sinigang je filipínske národné jedlo - eintopf. Ma prijemnú kyslastú chuť po tamarinde. Ja ho občas varím s priateľmi u nás vo firme.

Potrebujeme:

0,5 kg rýb - plodov mora ( sinigang možno variť aj z bravčového mäsa - rebierok)
1/2 bielej reďkvičky nakrájanej na tenké plátky
10 dkg zelenej fazuľky nakrájanej na 5 cm kúsky
1 cibuľu nakrájanú na osminky – lupienky
3 strúčky rozdrvenáho cesnaku
10 dkg cherry paradajok
15 dkg čínskej kapusty (alebo bok choy) nakrájenej na väčšie kúsky
2 pl tamarindovej pasty
1 pl rybacej omáčky
1L studenej vody

Príprava:

Pod pokrievkou všetko, okrem kreviet a kapusty, varíme cca 20- 30 min. Zelenina by mala byť ešte chrumkavá. Pridáme krevety, čínsku kapustu a varíme ešte cca 5 min. Ak robíte variantu s rebierkami, tie treba zvlášť predvariť, domäkka, aby mäso odpadalo od kostí. A hotovo...  HappyWok

Vedeli ste že: Tamarindové lusky su podobné fazuli. Tie ošúpeme a povaríme v osolenej vode cca 10min - prepasírujeme a kôstky vyhodíme. Výhodnejšie je však použíť hotový tamarindový pretlak - pastu. 

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí

Soubory cookie používáme ke zlepšení vaší návštěvy těchto webových stránek, k analýze jejich výkonu a ke shromažďování údajů o jejich používání. K tomuto účelu můžeme používat nástroje a služby třetích stran a shromážděné údaje mohou být předávány partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na tlačítko „Přijmout všechny soubory cookie" s tímto zpracováním souhlasíte. Podrobné informace naleznete níže nebo můžete upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat