Kubota Senju je japonské saké. Toto saké typu Honjozo je mírně suché a plné s jemným aroma. Hodí se ke kořeněným pokrmům, tempuře, míchaným vajíčkům, grilovaným pokrmům, nakládané zelenině. Honjozo je třída saké, originální a tradiční rýžové víno, které se stalo mocným symbolem japonské národní kultury. Technika výroby je sice podobná jako u jiných saké (např. Junmai), ale mistr saké může během kvašení přidat do rmutu malé množství neutrálního alkoholu.
- Klasifikace: Sake je vyrobeno ze sádla, které se vyrábí v souladu se zákonem o sake.
- Alkohol: 15,5 %.
- Kyselost: 1,0
- Seimaibuai (stupeň vyleštění rýže): 55 %.
- SMV (Sake Meter Value): +6,0
- Druh rýže: Gohyakumangoku
- Vinařství: Asahi Shuzo
- Teplota podávání: 10 - 15 stupňů
- Čistý objem: 720 ml