Tento produkt může být vhodný pro váš předpis: Udon nudle s kuřecím masem
Na rozdíl od běžné sójové omáčky, která se vyrábí ze sójových bobů a pšenice, se v této sójové omáčce používají pouze organické sójové boby a lidé alergičtí na pšenici mohou tento produkt bez obav používat. Vysoká koncentrace sóji dodává Tamari její jedinečné vlastnosti. Svému receptu tak můžete dodat bohatší chuť.
V Japonsku je Tamari jedním z pěti druhů sójových omáček, které existují na trhu. Tamari, které se vaří převážně v oblasti Chubu, je velmi výrazné a odlišné ve srovnání s ostatními druhy sójové omáčky. Hlavní rozdíl mezi běžnou sójovou omáčkou a tamari spočívá v tom, že se v ní téměř nepoužívá pšenice. Mnozí si mohou myslet, že tamari znamená "bezlepková", ale technicky to znamená, že se k výrobě sójové omáčky používá méně pšenice než sóji. Kikkoman nepoužívá ŽÁDNOU pšenici a je zcela 100% bezlepkový, takže pro ty, kteří mají obavy z konzumace lepku, je tato sójová omáčka skvělou volbou.
Bezlepkové tamari se skládá pouze ze soli, vody a sóji. Bílkoviny ze sóji se v procesu vaření přemění na umami. V porovnání s běžnou sójovou omáčkou je nejen chuť bohatší, ale i textura je hustší, přičemž je zachována hladká a jemná harmonická rovnováha, kterou obsahují všechny sójové omáčky Yamasa.
Pokud si chcete rozšířit své znalosti o sójové omáčce, Tamari je rozhodně skvělou položkou, se kterou můžete začít. Nejenže neobsahuje lepek, ale chuť Tamari je známá tím, že je méně slaná než běžná. Sójová omáčka Tamari je omáčka, která může pomoci ještě více zvýraznit chuť a jedinečnost pokrmu. Rozhodně je to druh sójové omáčky, která je chuťově jedinečná a budete se k ní rádi vracet.
116,53 Kč
97,11 Kč bez DPH