Celý černý kardamon 50 g. Země původu Indie.
Kardamom je po šafránu a vanilce považován za třetí nejdražší koření na světě. Je ceněn zejména pro své bohaté aroma připomínající mátu a jedinečnou, intenzivní chuť. Černý kardamom pochází z Himálaje, jeho tobolky jsou dvakrát větší než zelené, mají tmavě hnědý a hrubě zvrásněný povrch.
Je nezbytnou součástí kuchyně severní Indie, Nepálu a Pákistánu a může se používat v africké a sečuánské kuchyni. Je nezaměnitelný v různých marinádách na maso pečené v tradiční peci tandoori, v rýžových pilafech a biryani, v mnoha kari a dalších dušených pokrmech. V neposlední řadě je důležitou složkou klasické garam masaly, indické hřejivé směsi koření. Dodává pokrmům hloubku a jedinečnou chuť, kterou jiné koření jednoduše nedokáže.
68,43 Kč
57,02 Kč bez DPH