Ohůlkách Hůlky mohou být dřevěné, bambusové, kostěné, ze slonoviny nebo kovové. Dnes se však nejčastěji vyrábějí hůlky z plastu. V Číně se ke stolování používaly stříbrné hůlky, a to proto, že stříbro by odhalilo případný skrytý jed v jídle.
Použití Japonské hůlky jsou kratší než čínské, ale způsob použití se neliší. Z hůlek jsou vytvořeny jakési kleště, pomocí kterých se jídlo vkládá do úst. Spodní hůlka je nepohyblivá a jídlo se k ní tlačí pomocí horní pohyblivé hůlky. Spodní jídelní hůlka se musí vložit do drážky mezi palec a ukazováček, opřít o základnu kloubu palce a prsteníčkem pevně přitisknout ke kloubu. Pohyblivá hůlka se drží stejným způsobem jako tužka v bříškách palce, ukazováčku a postranních plochách prostředníčku. Používání hůlek má také pevná pravidla, např. hůlkami se neklepe o stůl, příbory se o sebe jednou hůlkou neklepou, hůlky se neolizují, je neslušné ukazovat hůlkami kolem sebe, hůlky se nepoužívají k držení příborů, držení hůlek v pěsti je výhružné gesto a další. Jíst jídlo hůlkami je také zdravější, protože velikost sousta znemožňuje polykání a přispívá k lepšímu žvýkání. Zajímavé je, že v některých bojových uměních se hůlky používají jako improvizované zbraně, protože hozená hůlka má nečekaně vysokou průraznost.
Upozornění Hůlky jsou z lakovaného dřeva, proto se nedoporučuje mýt hůlky v myčce nádobí.
Co je součástí balení Při objednání tohoto výrobku obdržíte sadu pěti jídelních hůlek.
265,55 Kč
221,29 Kč bez DPH