Směs pro přípravu tradiční thajské polévky Tom Yum. Výborně se hodí k mořským plodům, jako jsou krevety, chobotnice, mušle a další. Země původu Thajsko.
Thajská polévka Tom Yum (4 porce)
1 balení thajské polévkové pasty s kořením Tom Tum .
4 šálky (880 ml) vody nebo kuřecího vývaru (nesoleného) . 250 g vykostěných a zbavených kostí krevet, chobotnic, slávek nebo rybích filetů nakrájených na kostičky .
60 g nakrájených hub shiitake nebo jiných hub .
Čerstvý koriandr a paprika na ozdobu .
Limetková nebo citronová šťáva, sójová nebo rybí omáčka jako volitelné koření. Krok 1. V hrnci přiveďte k varu vodu nebo nesolený kuřecí vývar.
Přidejte thajskou polévkovou pastu Tom Tuma a dobře promíchejte. 2. krok.
Přidejte krevety, houby a znovu přiveďte k varu. 3. krok. Před podáváním dochuťte a ozdobte čerstvým koriandrem a chilli papričkami. Podávejte horké.