Menu
Bonito tuňákové vločky 40g

Najpredávanejšie

Bonito tuňákové vločky 40g

Hodnocení

4.64/5 (11x)

Bonito tuňákové vločky WADAKYU KATSUOBUSHI 40g. Země původu Španělsko. Sušený strouhaný tuňák, díky kterému pokrm získá jedinečnou chuť a vůni. Používá se mimo jiné k přípravě slavného rybího vývaru Dashi a také koláčků Okonomiyaki. Čtěte více

Skladem

202,27 Kč

168,56 Kč bez DPH

Skladové číslo: 600014

Výrobce: Wadakyu

Popis

Bonito vločky lze použít v následujících receptech:

Dashi vývar - základ chuti Japonska,

polévka miso - tajemství japonské dlouhověkosti,

Polévka Ramen - nebudete chtít jíst nic jiného!

Bonito tuňákové vločky WADAKYU KATSUOBUSHI 40g. Země původu Španělsko. Sušený strouhaný tuňák, díky kterému pokrm získá jedinečnou chuť a vůni. Používá se mimo jiné k přípravě slavného rybího vývaru Dashi a také palačinek Okonomiyaki.

Rybí vločky BONITO (Katsuobushi) jsou japonskou specialitou, která dodává pokrmům jedinečnou chuť a vůni. Používejte je do vývarů, zeleniny, pomazánek nebo jako posyp na rýži či nudle. Katsuobushi je japonský název pro sušené, fermentované a uzené ryby podobné tuňákovi. Vločky bonito jsou velmi bohaté na vitaminy, minerály a bílkoviny. Složení: 100% rybí vločky.


O katsuobushi Katsuobushi je japonský název pro sušeného, fermentovaného a uzeného tuňáka. Ve skutečnosti se jedná o speciální druh tunamacrelly, bonito. Katsuobushi se hojně používá do rybího vývaru daši, který je základem všech polévek a omáček. Spolu s řasou kombu tvoří katsuobushi základ japonské polévky miso. A bez katsuobushi se neobejdou ani japonské palačinky okonomiyaki - horké palačinky posypané katsuobushi nejenže získají tu správnou chuť, ale také vypadají velmi efektně. Sušená ryba se na horké surovině zajímavě "pohybuje". Pro přípravu vývaru se nejčastěji používá buď granulovaný vývar Dash no moto, nebo vařené katsuobushi spolu s řasou kombu.


Způsob výroby Katsuobushi je velmi bohatý na vitaminy, minerály a bílkoviny. Vyrábí se tak, že se z ryby odstraní hlava a vnitřnosti. Filety se pak vaří pod bodem varu. Po uvaření se z ryby odstraní kosti. Poté se filety udí dubovým kouřem. Tento proces uzení trvá až jeden měsíc. Během jednoho dne se ryba udí 5 až 6 hodin, přes noc se nechá odpočinout a následující den se znovu začne udit. Uzené ryby se nechají sušit na slunci, postříkají se kulturou Aspergillus Glaucus a uzavřou se na 2 týdny v kultivační místnosti. Poté se špalky zbaví hoblin.






Použití Vývar Dashi - základ pro polévky a omáčky posypeme palačinky posypeme rýži posypeme smažené nudle Jakisoba může sloužit také jako předkrm pro vaše kočičí mazlíčky.

Bonito tuňákové vločky 40g
Bonito tuňákové vločky 40g

202,27 Kč

168,56 Kč bez DPH

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí

Soubory cookie používáme ke zlepšení vaší návštěvy těchto webových stránek, k analýze jejich výkonu a ke shromažďování údajů o jejich používání. K tomuto účelu můžeme používat nástroje a služby třetích stran a shromážděné údaje mohou být předávány partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na tlačítko „Přijmout všechny soubory cookie" s tímto zpracováním souhlasíte. Podrobné informace naleznete níže nebo můžete upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat