Arašídové máslo 500g, Země původu Nizozemsko. Vhodné k přípravě omáček nebo samostatně jako pomazánka, namazané na chleba.
Jemné arašídové máslo PCD je vynikajícím doplňkem vaší snídaně. Vyzkoušejte například tousty namazané touto jemnou arašídovou pomazánkou nebo si arašídovým máslem ozvláštněte ovesnou kaši. Máslo je velmi kvalitní, protože obsahuje 90 % arašídů. Uvidíte, že vás příjemně překvapí příjemná arašídová chuť a máslo si zamilujete.
Arašídy (podzemnice olejná) jsou plody podzemnice olejné a jsou mylně označovány jako ořechy, jedná se o slupku. Arašídy obsahují bílkovinnou vlákninu, vitamin E, vitamin B, minerální látky (vápník, železo, draslík, sodík, mangan, měď, zinek, selen), antioxidanty, kyselinu listovou, omega 3 a omega 6 kyseliny.
Arašídy jsou vhodné při redukčních dietách, podporují růst svalové hmoty (vhodné pro sportovce), posilují paměť a působí jako prevence proti některým onemocněním, např. cukrovce. Používají se například při výrobě arašídového másla nebo arašídového oleje.
Arašídové sušenky
SUŠENKY S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM
1/4 hrnku špaldové nebo jiné mouky, 50 g másla, 1 hrnek arašídového másla (doporučujeme křupavé, ale můžete použít i měkké a přidat kousky arašídů), vejce, 1 hrnek třtinového cukru nebo agávového sirupu, balíček prášku do pečiva, několik kapek vanilkového extraktu, špetka soli.
Postup: 1.
Předehřejte troubu na 170 ºC a vyložte plech pečicím papírem. 2. V miskách smíchejte zvlášť suché (mouka + cukr + prášek do pečiva + sůl) a tekuté (měkké máslo + arašídové máslo + vejce + vanilkový extrakt) přísady. 3. V míse připravte těsto, které budete chtít rozmixovat.
. suchou směs vyklopíme do mísy s tekutou směsí, aby vzniklo tuhé těsto. 4. Z těsta nejprve vytvarujeme malé kuličky, které položíme na plech a dlaní nebo dnem sklenice je vytlačíme. 5. Pečeme 10 - 15 minut dozlatova.
Zdroj receptu: https://gymbeam. cz/blog/10-araside-butter-fitness-recepty
138 Kč
115 Kč bez DPH