Směs koření pro singapurskou kokosovou rýži Nasi Lemak. Země původu Thajsko.
Nasi Lemak, kokosová rýže vařená v páře, je tradiční malajský pokrm z rýže, který je oblíbený v Singapuru. Voňavá rýže se vaří v hustém kokosovém mléce a obvykle se jí s kuřecím masem, ikan bilis (ančovičkami), vejcem, nakládanou zeleninou a trochou pikantního chilli sambal.
Singapurská kokosová rýže (5 porcí): Složení: balíček směsi Singapurská kokosová rýže, 500 g nevařené rýže, 670 ml vody, 1 lžíce rostlinného oleje, nakrájená okurka a sambal chilli na ozdobu (nepovinné).
Návod k přípravě: 1.
V hrnci smíchejte rýži, směs koření, vodu a olej. 2. Přiveďte k varu a jednou promíchejte.
Snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 20 minut nebo do změknutí. 3. Necháme 5 minut stát. Promíchejte. Ozdobte a podávejte teplé s vařenými vejci, rybou nebo kuřecím masem.
Tip pro alergiky: Obsahuje sóju.
Chraňte před přímým slunečním zářením a skladujte na chladném a suchém místě. Spotřebujte ihned po otevření.
44,17 Kč
36,81 Kč bez DPH