Korejské tradiční rýžové koláčky chlazené Jongga 500 g. Země původu Jižní Korea.
Tteokbokki (psáno také ddukbokki, ddeokbokki, dukbokki nebo topokki) je oblíbený korejský rýžový koláč s mnoha variantami a bohatou historií. V doslovném překladu znamená "smažený rýžový koláč" a připravuje se z bílé rýže garaetteok ve tvaru válce. Tento pikantní pokrm z rýžového koláče je velmi oblíbený jako pouliční jídlo a často si ho vychutnáváme i doma.
Na rozdíl od gungjung tteokbokki, které je známé již stovky let, má červené kořeněné tteokbokki poměrně krátkou historii. V roce 1953, kdy skončila korejská válka, ho vyvinula žena jménem Ma Bok-rim ze soulské čtvrti Sindang-dong. Žvýkací rýžový koláč v pikantní omáčce gochujang se okamžitě stal oblíbenou a cenově dostupnou svačinkou.
Garaetteok, bílý rýžový koláč ve tvaru válce, se v Koreji používá k různým účelům. Hrubý druh se krájí na tenké oválné tvary, z nichž se připravuje tteokguk (rýžová polévka). Tenčí a kratší druh se používá na přípravu tteokbokki, odtud název tteokbokki tteok. Pikantní omáčka tteokbokki se obvykle vyrábí z kombinace gochujangu (korejské červené chilli pasty) a gochugaru (korejských červených chilli vloček). Někteří lidé tuto omáčku k rýžovým koláčům připravují jednoduše s gochujangem a někteří používají pouze gochugaru.
https://www.facebook.com/161828120553574/posts/2119369131466120/