Mletý koriandr, prášek charakteristický pro asijskou a arabskou kuchyni 100 g. Země původu Indie.
Koriandr je charakteristický především pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně používá v čerstvé podobě, protože v Asii mají koriandr podobně jako my například petržel. S koriandrem jste se určitě setkali ve směsích kari nebo v různých kari pastách, kde jasně vyniká nad ostatními ingrediencemi svou výraznou chutí a vůní. Hodí se k masu, do polévek, salátů i na posypání rýže.
Koriandr je aromatické koření s mírně pikantní chutí. Je nezbytnou přísadou do kari směsí. Používá se také k nakládání hub a zeleniny, do chleba a je klasickou přísadou do perníku, uzeného masa, jehněčího, vepřového, hovězího a ryb. Používá se také při výrobě alkoholických nápojů včetně vín.
43,20 Kč
36 Kč bez DPH