Konzervované liči ve sladkém sirupu 565 g. Země původu Thajsko.
Liči je asijské ovoce, kterému se díky jeho původu někdy říká také "čínská švestka". Liči roste na stromech, které mohou dosahovat výšky až 25 metrů a na jaře jsou pokryty nádhernými květy, díky nimž jsou ozdobou císařských zahrad.
Jedlá je pouze dužnatá část tohoto ovoce, která obsahuje velké množství vitaminu C, železa a polyfenolů, jež chrání před oběhovými a zánětlivými onemocněními. Má lahodnou sladkou chuť, která je podobná kompotovaným mandarinkám. Vůně připomíná růži nebo muškátový květ.
Liči se používá čerstvé jako ovocný dezert, dušené na másle a v pomerančovém likéru jako náplň do palačinek, ale také jako příloha k masovým nebo rybím pokrmům - syrové i vařené. Je bohaté na vitaminy C, B1 a B2, vápník, sodík, fosfor a hořčík.