Korejský zelený čaj Matcha v prášku 200 g. Země původu Jižní Korea.
Zelený čaj Matcha je zvláštní ve dvou ohledech. Čajové rostliny pro čaj matcha se před sklizní pěstují tři až čtyři týdny ve stínu, při zpracování se z listů odstraňují stonky a žilky. Při pěstování ve stínu produkuje rostlina Camellia sinensis více chlorofylu, tříslovin a kofeinu. Čajový prášek Matcha se konzumuje zcela jinak než běžné čaje. Tradiční japonský čajový obřad se zaměřuje na přípravu, podávání a pití čaje matcha jako horkého nápoje a ztělesňuje meditativní duchovní styl. V moderní době se matcha používá také k přípravě různých pokrmů, například k ochucení nebo obarvení jídla.
Tradiční příprava USUCHA: V misce chawan našlehejte čaj matcha bambusovou metličkou do husté pěny. Do misky vložte 2 g čaje a zalijte 1-2 dl vody o teplotě 70 °C. Pokud nemáte bambusovou metličku, můžete použít napěňovač mléka.
Moderní recepty: Nebojte se experimentovat, přidejte do šlehaného čaje mléko a med nebo matcha vyšlehejte za studena a přidejte citronovou nebo pomerančovou šťávu s ledem, případně použijte džus...
Vyzkoušet můžete také zajímavé Latte. Připravený čaj Matcha zalijte horkým mlékem a poté vyšlehejte do husté pěny. Podle chuti oslaďte medem.