Tradiční korejské rýžové křupky Lotte Rice Star 78 g. Země původu Jižní Korea.
Tyto korejské křupky obsahují více než polovinu rýže. Na povrchu jsou příjemně křupavé a uprostřed měkké.
Historie rýžových krekrů pochází ze staré Číny. V Japonsku jsou rýžové křupky velmi oblíbené a můžete je koupit v různých tvarech a příchutích v supermarketech nebo obchodech se smíšeným zbožím.
Japonsko se pyšní bohatou rýžovou kulturou a existuje zde starobylý zvyk obětovat rýži božstvům jako poděkování za úrodu a modlit se za bohatou úrodu v příštím roce. Tyto obětiny se vyrábějí z lepkavé rýže, protože má poměrně dlouhou trvanlivost. Po vykonání oběti a po uplynutí určité doby se vysušené a tvrdé rýžové placky rozdrtí, upečou a usmaží, aby se na nich dalo pochutnat. To je údajně původ rýžových koláčů.