Omáčka Tonkatsu pro vepřové maso Ottogi 415 g. Země původu Jižní Korea.
Omáčka Ottogi Tonkatsu je autentická omáčka na vepřové kotlety, která je sladší a bohatší díky harmonizaci chutí jablek a tropického ovoce. Seznamte se s lahodnou omáčkou Ottogi Tonkatsu, která se skvěle hodí k vepřovým a hovězím kotletám i k různým smaženým a dušeným pokrmům.
Tonkatsu je japonský pokrm z vepřového masa nakrájeného na tenké plátky, podobně jako vídeňský řízek. Omáčka Ikari Tonkatsu se k této japonské specialitě skvěle hodí. Zelenina (rajčata, mrkev a cibule) dodává omáčce pikantní nádech a ovoce (jablka, švestky) ovocnou chuť. Omáčka je obohacena o nejjemnější koření a rybí omáčku, které pokrmům dodávají pikantní charakter. Omáčku Ikari Tonkatsu lze použít také na korokke (japonské ploché zeleninové krokety) nebo ganmodoki (zeleninové lívance).
Tonkatsu je jednou z nejpoužívanějších japonských omáček. Její název je odvozen z japonského překladu slova řízek a jedná se o chutnou, jemnou omáčku husté konzistence. Tonkastu vznikla v Japonsku v 19. století. Původně se nazývala katsuretsu nebo katsu, svůj současný název dostala ve 30. letech 20. století. Zpočátku bylo tonkastu levným pokrmem, protože vepřové maso bylo v minulosti Japonci považováno za podřadný druh masa, a proto se nevařilo v luxusních restauracích, ale v malých restauracích pro rychlé občerstvení.
Recept na japonské tonkatsu:
https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-tonkatsu-videorecept/77586-recept.html
69 Kč
57,50 Kč bez DPH