Bambusové výhonky celé nakládané 454 g. Země původu Thajsko.
Bambusové výhonky se používají do hlavních jídel, polévek a salátů. Vyznačují se jemnou, lahodnou chutí, která dokáže oživit každý pokrm.
Bambusové výhonky se hojně používají v asijské kuchyni. Pro svou křehkost a vynikající chuť jsou stále oblíbenější i v evropských zemích a lze je přidávat do běžných pokrmů, jako je lečo, rizoto apod.
Bambusy jsou výhonky obřích trav z rodu Bambusa. Skládají se z prstenců a článků. Průměr stonku může snadno dosáhnout až třiceti centimetrů. Bambus roste v tropických a subtropických oblastech Asie, Afriky a Ameriky. Musí se sklízet rychle, jinak zdřevnatí. Stonky některých druhů bambusu mohou za jediný den dorůst až dvou metrů. Po čtyřiceti dnech se růst obvykle zastaví.
Bambusové výhonky jsou jarní specialitou asijské kuchyně. Mladé výhonky mají pouze tenkou slupku a jsou sladké a voňavé. Sezóna těchto výhonků je velmi krátká. Z tohoto důvodu se mladé výhonky konzervují nebo suší, pak jsou vynikající zeleninou po celý rok.
100 Kč
83,34 Kč bez DPH