Mirin Honteri Mizkan 568 ml. Země původu USA.
Vneste do svého vaření jednu z nejzákladnějších ingrediencí japonské kuchyně s touto omáčkou na způsob rýžového vína s kořením mirin. Na rozdíl od "pravého" mirinu, který má vysoký obsah alkoholu, poskytuje tato náhražka ve stylu mirinu stejně hlubokou sladkou chuť s méně než 1 % alkoholu.
Mirin je slazené rýžové víno, které se vyznačuje sladkou chutí. Jedná se o tzv. tekuté koření, které se hojně používá v japonské kuchyni. Mirin lze přirovnat k saké. Cukr, který mirin obsahuje, je přirozený díky kvašení. Mirin se vyrábí z lepkavé rýže, kultivované rýže a malého množství destilovaného alkoholu. Všechny tyto složky se smíchají a nechají se dva měsíce kvasit v cedrových sudech. Malé množství mirinu se používá místo cukru a sójové omáčky.
Používá se k ochucení asijské kuchyně, zejména sushi, a maskuje pach ryb. Lze jej také použít do salátových zálivek, omáček, polévek, marinád a dresinků.
Vynikající univerzální salátovou zálivku připravíte smícháním 2 lžic Mirinu se lžící rýžového octa (lze nahradit citronovou šťávou), lžičkou cukru a lžící saké (nebo bílého vína). Nakonec přidejte několik kapek sezamového oleje. Salát můžete posypat lehce opraženými sezamovými semínky.