Mletá kurkuma 100 g. Země původu Španělsko.
Kurkuma je známá také jako indický šafrán a získá si každého, kdo chce svůj jídelníček okořenit pořádnou porcí vitaminů, minerálů a flavonoidů. Nejdůležitější z nich se nazývá kurkumin a je oblíbený u vyznavačů zdravého životního stylu pro svou schopnost pomáhat při mnoha onemocněních.
Není to jen obyčejné koření. Díky svým blahodárným vlastnostem se kurkuma používá v celé východní medicíně již po staletí. Patří také mezi superpotraviny a v Indii je označována za přírodní antibiotikum. Kurkuma má ostrou a hořkou chuť, která je součástí oblíbeného kari koření. Díky své sytě oranžové barvě se také často používá jako přírodní barvivo.
Pikantní koření se používá do sladkých i slaných pokrmů, ke konzervaci potravin, do pečiva, zmrzliny, džusů, sušenek, popcornu a omáček. Podle ájurvédské medicíny působí blahodárně zejména na játra. Zde je recept na kurkumové zlaté mléko: Zlaté mléko z kurkumy