Červené fazole Adzuki 340 g
Říká se jí ledvinová fazole, ale je spíše příbuzná fazoli mungo. Pochází z Asie, kde se pěstovala již před rokem 1000 př. n. l. V Číně a Japonsku se používá především do sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí se pak připravuje horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku je adzuki po sóji druhou nejoblíbenější luštěninou.
Fazole adzuki podporují imunitu, trávení, zajišťují detoxikaci organismu, podporují hubnutí, zvyšují svalovou hmotu a podporují pevnost kostry a kloubů.
Je výbornou prevencí proti osteoporóze nebo rakovině. Můžete ji namočit a poté uvařit. Používá se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce i do sladkých jídel. Má skvělou oříškovou chuť a je velmi zdravá.
80,15 Kč
66,79 Kč bez DPH