Tapiokový škrob Kohout Značka 400 g. Země původu Thajsko.
Stejně jako Evropané používají při vaření bramborový nebo kukuřičný škrob, Jihoameričané a Asiaté sahají po tapioce. Na rozdíl od místních škrobů tapioka vyniká svým všestranným využitím. V asijské kuchyni se používá především k zahušťování omáček, polévek a nejznámější čínské horké a kyselé polévky.
Nepatří mezi obiloviny ani luštěniny, a proto neobsahuje lepek ani jiné alergeny. Není však vhodná pro nízkosacharidovou dietu - obsahuje stejně složitých sacharidů jako brambory. Je oblíbená při bezlepkové, bezlaktózové, paleo nebo nízkocholesterolové dietě.
Tapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také dobrým zdrojem železa, kyseliny listové a vitaminu B. Tapioka je poměrně kalorická a zasytí vás velmi rychle a na dlouhou dobu.
37,68 Kč
31,40 Kč bez DPH